В Адміністрації Президента прокоментували процес призначення членів ЦВК

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко відкритий до діалогу щодо ще однієї кандидатури члена ЦВК.
Артур ГерасимовФото: solydarnist.org

Петро Порошенко відкритий до діалогу в питанні призначення кандидатів у члени Центральної виборчої комісії, оскільки Президент іще не подав до Ради кандидатуру одного з членів Центрвиборчкому.

Про це розповів на брифінгу представник Глави держави у Верховній Раді Артур Герасимов, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу АП.

У команді Президента наголошують, що формування Центральної виборчої комісії – процес складний і ще не завершений. «Консультації продовжуються», – зазначив Герасимов, додавши, що на призначення поки подані 11 кандидатур замість 12 звільнених, щодо ще однієї – консультації з парламентськими політичними силами тривають.

«Головний принцип, якого дотримувався Президент України, – повне оновлення ЦВК. Тому серед запропонованих кандидатур немає тих, хто працював у попередньому складі Центрвиборчкому. Це відповідь Президента на вимогу суспільства», – відзначив Герасимов.

За його словами, всі відібрані кандидати володіють необхідним досвідом і знаннями українського та міжнародного виборчого права.

Нагадаємо, сьогодні з’явився список поданих Петром Порошенком кандидатур на посади у Центральній виборчій комісії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: