Орландський стрілок причетний до «Ісламської держави» – ФБР

Читать на русском
ФБР США заявило, що орландський стрілок 29-річний Омар Матін пов'язаний із терористичною організацією ІДІЛ.
Омар Матін

У Федеральному бюро розслідувань Сполучених Штатів Америки заявили, що орландський стрілок, 29-річний Омар Матін пов'язаний із терористичною організацією «Ісламська держава».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на AFP.

За словами спеціального агента Рональда Хоппера, орландський стрілок Омар Матін раніше мав зв'язки з американським терористом-смертником. Також Матіна в 2013 та 2014 роках пов'язували з ісламськими екстремістами.

СБУ попередила 15 терактів, які мали статися у Франції під час Євро-2016Служба безпеки України викрила терористичну групу, що планувала здійснити низку терактів у Франції під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2016.

«ФБР вперше стало відомо про Матіна в 2013 році, коли він давав підбурювальні коментарі працівникам по службі про передбачувані можливі терористичні зв'язки. ФБР ретельно досліджували це питання, включаючи інтерв'ю зі свідками, фізичне спостереження й записи перевірок. Під час розслідування Матін був двічі допитаний. Врешті-решт ми були не в змозі перевірити зміст його коментарів і розслідування було закрито», – розповів агент ФБР.

Пізніше «Ісламська держава» також підтвердила причетність Матіна до своєї терористичної організації. Відповідну інформацію повідомило інформаційне агентство терористів Amaq.

Водночас президент США Барак Обама закликав американців «не піддаватися страху й разом стати на захист людей і нації», а також направити свої дії проти тих, хто чинить агресію щодо громадян країни. Обама назвав вбивство десятків людей «жахливим кровопролиттям».

Крім того, Президент України Петро Порошенко висловив співчуття сім'ям загиблих і постраждалих в результаті теракту в Орландо 12 червня. За його словами, жодні мотиви не можуть бути виправданням такого кровопролиття.

Нагадаємо, 12 червня в США в місті Орландо працівник найбільшої в світі міжнародної охоронної фірми G4S зі штаб-квартирою в Лондоні 29-річний Омар Матін скоїв озброєний напад на гей-клуб. У результаті нападу загинули 50 осіб, ще 53 – були поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: