СБУ попередила 15 терактів, які мали статися у Франції під час Євро-2016

Читать на русском
Служба безпеки України викрила терористичну групу, що планувала здійснити низку терактів у Франції під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2016.
Василь Грицак

Служба безпеки України викрила терористичну групу, що планувала здійснити низку терактів у Франції під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2016.

Про це під час брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак, повідомляє «Слово і Діло».

У грудні минулого року в поле зору контррозвідників потрапив громадянин Франції, який під час перебування на сході України намагався встановити контакти з українськими військовими під виглядом волонтерської допомоги.

«Француз негативно висловлювався про діяльність свого уряду щодо масової еміграції іноземців до Франції, поширення мусульманства та глобалізації світу. Також він повідомив про бажання вчинити низку терактів на знак протесту», – розповіли в СБУ.

В результаті оперативної комбінації СБУ на його прохання громадянин отримав 5 автоматів Калашникова з понад 1000 набоїв до кожного з них, два протитанкові гранатомети з 18 снарядами, 125 кілограмів тротилу 100 електродетонаторів та 20 балаклав.

Працівники СБУ спільно з прикордонниками затримали француза при спробі вивезти зброю з України через пункт пропуску «Ягодин-авто».

Зброю та вибухівку зловмисник разом зі спільниками планував використати для одночасного підриву мостів та інфраструктури автобанів у різних регіонах Франції. Іншими об’єктами терактів мали стати офіс державної компанії, що управляє збором податків, мусульманська мечеть, єврейська синагога та громадські заклади, залучені до проведення Євро-2016, повідомили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: