Аваков розказав про майбутню реформу Держслужби з надзвичайних ситуацій

Читать на русском
Державна служба з питань надзвичайних ситуацій – найбільш занедбана і погано фінансована структура МВС, констатує Аваков.
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обіцяє невдовзі представити концепцію реформування Державної служби з питань надзвичайних ситуацій.

Про це він повідомив у ході інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Найближчим часом ми також внесемо законопроект щодо реформи Служби надзвичайних ситуацій. Це окрема служба, яка у нас перебуває в найбільш занедбаному і, на жаль, жалюгідному стані через нестачу ресурсів і наявність пострадянських атавізмів», – констатував Аваков.

За даними міністра, в ДСНС працює близько 70 тисяч чоловік, і всі вони отримують дуже низьку зарплату. Аваков пропонує змінити стан речей, запровадивши європейських підхід у роботі відомства.

Аваков обіцяє розпочати реформу ДСНС у 2016 роціСказано 9 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Ми пропонуємо реформу, яка покаже, як це буде розвиватися та працювати. Ця реформа вписується в концепцію децентралізації влади в цілому, повторює моделі, які застосовуються в європейських країнах. Передбачається дуже цікава конструкція роботи: братимуть участь групи пожежних волонтерів, професійних рятувальників, групи спеціальних надзвичайних ситуацій», – розповів він.

Аваков зазначив, що відповідний проект закону вже майже готовий і скоро буде винесений на розгляд депутатів. «Ми практично підготували цей законопроект і скоро внесемо його в парламент», – запевнив міністр.

Нагадаємо, 7 червня Арсен Аваков разом із головою Нацполіціі Хатією Деканоїдзе представили новий етап поліцейської реформи.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: