Російські окупанти затримали ще одного кримського татарина

Читать на русском
30 російських окупантів в селі Червоний Мак під Бахчисараєм затримали 54-річного кримського татарина Ісмаїла Мустафаєва.

30 російських окупантів в селі Червоний Мак під Бахчисараєм затримали 54-річного кримського татарина Ісмаїла Мустафаєва.

Про це в Facebook написав журналіст кримскотатарського телеканалу ATR Шевкет Наматуллаев, повідомляє «Слово і Діло».

«У Криму затримали чергового кримського татарина за підозрою до Хізб ут-Тахрір, але вилучили бензопили. У селі Червоний Мак під Бахчисараєм затримали 54-річного Ісмаїла Мустафаєва. У його будинок російські силовики увірвалися о сьомій ранку», – заявив він.

За словами журналіста, як йому повідомив член контактної групи з прав людини в Криму Абдурешит Джеппаров збройних російських силовиків було 30 осіб.

Як Україна виконує свої зобов'язання перед кримськими татарами?«Слово і Діло» зібрало ключові обіцянки української влади, які вона дала кримськотатарському народу.

«Затримали під приводом, нібито була незаконна вирубка лісу дуже давно-давно в 2012 році. Справа тоді була відкрита, потім закрили, тим більше ділянка була не його. Він лісник в минулому. При затриманні людей було дуже багато – КАМАЗ з ОМОНом, Газелі, всього близько 30-ти чоловік в масках, з автоматами», – зазначив Джеппаров.

Крім того, за словами члена контактної групи, у затриманого шукали релігійну літературу, щоб зарахувати його до Хізб ут-Тахрір. Як стало відомо, Мустафаєва вивезли в поліцейське відділення «Північний», під Севастополем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: