СБУ готується обміняти Афанасьєва та Солошенка

Читать на русском
Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що СБУ готується до обміну Афанасьєва та Солошенка.
Афанасьєв і Солошенко

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що Україна готується обміняти утримуваних в Росії українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН», про це він сказав сьогодні на брифінгу.

«Я хочу підтвердити лише те, що нами проводиться робота з підготовки цього обміну, й ми робитимемо все, щоб повернути всіх громадян, які перебувають у тому числі на території РФ, а це одинадцять громадян України, до нашої країни», – заявив Грицак.

Афанасьєв і Солошенко попросили Путіна про помилуванняНезаконно засуджені громадяни України Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко направили президенту РФ Володимиру Путіну прохання про помилування.

Він також зазначив, що з набуттям публічного розголосу процес обміну полоненими став складнішим.

«Поки ми це (обмін – Ред.) робили тихенько, без коментарів, у нас все виходило й ми були дуже ефективними. Щойно наш північний сусід зрозумів, що це, й почав розігрувати цю карту, процес обміну надзвичайно ускладнився», – сказав Грицак.

Нагадаємо, вчора учасник процесу обміну полоненими між Україною та Росією Віктор Медведчук заявив, що Афанасьєва та Солошенка можуть обміняти на двох осіб, причетних до подій в Одесі 2 травня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: