Генпрокурор розповів про наслідки скасування закону про люстрацію

Читать на русском
Глава ГПУ Юрій Луценко заявив, що КСУ не має морального права скасовувати закон Про очищення влади.
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Конституційний суд не має морального права скасовувати закон «Про очищення влади».

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Люди, які фабрикували справи проти Євромайдану, ті, хто замішаний у переслідуванні опозиції часів Януковича, не мають морального права й не повинні мати юридичної можливості залишатись або відновлюватися на своїх посадах. Якщо Конституційний суд піде проти волі народу України, це стане початком кінця цього складу суддів», – заявив Луценко.

Люстрація в Україні: чому не діє закон «Про очищення влади»?«Слово і Діло» назвало основні причини того, чому в Україні за фактом не працює закон про люстрацію, врахувавши критику та пропозиції експертів.

За його словами, якщо все ж таки Конституційний суд наважиться на цей крок, то він особисто звертатиметься до народних депутатів із пропозицією ухвалити новий закон.

«У разі скасування закону про люстрацію я звертатимусь до народних депутатів партії, фракцію якої я очолював, із пропозицією ухвалити новий закон «Про безумовне очищення влади». Причому в новому законі база тих, хто підлягає перевірці, має бути розширена, а критерії повинні стати ще більш жорсткими», – наголосив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: