СБУ викрила розкрадачів 100 млн грн бюджетних коштів

Читать на русском
СБУ викрила розкрадачів 100 мільйонів гривень бюджетних коштів, які були виділені на ліки для хворих.

Співробітники Служби безпеки України та прокуратури викрили механізм розкрадання підприємцями понад 100 млн грн державних коштів, які були виділені на придбання медичних препаратів для хворих із нирковою недостатністю.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр СБУ.

Повідомляється, що київська комерційна структура протягом 2013-2015 років перемагала в тендерах, що проводяться МОЗ та обласними департаментами охорони здоров'я. Загальна сума поставлених бізнесменами виробів медичного призначення для перитонального діалізу перевищила 800 млн грн.

В СБУ повідомили, що їм вдалося встановити корупційні зв'язки менеджменту фірми з обласними лікарями-нефрологами. Медики за змовою з підприємцями штучно збільшували потребу регіонів у препараті, підвищена кількість якого потім прописувалася в технічних умовах тендерів. За попередніми підрахунками, за цей період на державні гроші було закуплено «зайвої» продукції на більш ніж 100 млн грн.

Порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: