У «БПП» розповіли, коли планують змінити Конституцію в частині децентралізації

Читать на русском
В вересні голосувати за ухвалення змін до Конституції України в частині децентралізації краще.
Андрій Вадатурський

Зміни до Конституції України в частині децентралізації Верховна Рада планує ухвалити або найближчим часом – у червні, або на наступній сесії – у вересні.

Про це в коментарі кореспонденту «Слова і Діла» сказав член фракції «Блоку Петра Порошенка» Андрій Вадатурський.

«Я думаю, що ми маємо це побачити або найближчим часом, у червні, навіяне позитивним досвідом голосування вчора (голосування 2 червня за зміни до Конституції в частині судової реформи – Ред.), або це буде, скажімо, в перші дні вересня», – зазначив нардеп.

За його словами, проблем з ухваленням змін у частині децентралізації немає. Однак питання впирається в те, як це буде подано.

«Питання, як буде на цьому наполягати світове співтовариство, «Д/ЛНР», і третє – це російський фактор», – підкреслив Вадатурський.

Депутат вважає, що у вересні голосувати за ухвалення змін до Конституції України в частині децентралізації краще.

«За цей час ми чітко зможемо вже позбутися сміття, всіх цих підозр, пов'язаних із голосуванням у «Д/ЛНР», і проголосувати дійсно за саму ідею, яка є дуже простою, зрозумілою, затребуваною, й головне, що ми вже маємо позитивний досвід децентралізації в містах», – вважає він.

Вадатурський додав, що питання децентралізації підтримують всі народні депутати. «Ви не знайдете жодного депутата, який буде проти децентралізації. Ось «Опоблок» за цей законопроект, це ще одне підтвердження того, що ідея хороша», – завершив він.

«Слово і Діло» зафіксувало 23 обіцянки Андрія Вадатурського, 12 з яких він встиг виконати. Коефіцієнт відповідальності політика становить 52%. Із повним переліком його обіцянок можна ознайомитися на сторінці.

Вадатурский: голосование за децентрализацию может состояться в сентябреSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: