Расмуссен назвав перші кроки на посаді радника Порошенка

Читать на русском
Андерс Фог Расмуссен в якості радника Порошенко має намір зустрітися з представниками російської влади.
Андерс Фог Расмуссен

Екс-генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен розповів, що в статусі радника Петра Порошенка має намір зустрітися з офіційними особами РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новости Україна».

«Звичайно, якщо є бажання російської сторони, я би більш ніж хотів зустрітися й з російськими офіційними особами. Я хотів би цього... Я глибоко переконаний, що в наших спільних інтересах співпраця, а не конфронтація», – сказав Расмуссен.

«Укроборонпром» залучать до «розумної оборони» НАТОКерівництво ДК «Укроборнпром» і НАТО обговорили залучення України до проекту концепції Північноатлантичного альянсу «розумна оборона» та партнерських груп Агентства НАТО з підтримки й постачання (NSPA).

Він зазначив, що йому на посаді генсека НАТО вдалося налагодити партнерство з Росією. Свою точку зору він змінив лише в 2014 році, коли РФ напала на Україну.

«Я вважаю, що було б краще і для Росії, і для нас співпрацювати, а не протистояти. І якщо я в якості радника українського Президента зможу сприяти такого роду співпраці, я був би радий це зробити. Я готовий зустрітися з ким завгодно, хто може хотіти зі мною зустрітися», – підсумував Расмуссен.

Нагадаємо, в кінці травня Президент України Петро Порошенко вирішив призначити колишнього генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена своїм позаштатним радником.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: