Суд закрив справу проти Юрія Іванющенка, а ГПУ це рішення оскаржила

Читать на русском
Генеральна прокуратура України оскаржила рішення Солом'янського районного суду Києва про закриття справи проти одіозного екс-депутата Юрія Іванющенка.
Юрій Іванющенко

Колишній «регіонал» Юрій Іванющенко, також відомий як Юра Єнакіївський, домігся закриття кримінальної провадження, за яким його звинувачували в розкраданні державних коштів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Наші гроші».

Звинувачення підозрювало Іванющенка в незаконному збагаченні на 72 млн швейцарських франків і організації заволодіння 170 млн грн державних коштів, отриманих Україною від продажу квот Японії на викиди парникових газів за Кіотським протоколом. Суд ухвалив рішення за скаргою адвоката Іванющенка Юрія Колесникова, який поскаржився на бездіяльність заступника генпрокурора в розслідуванні кримінального провадження.

Адміністративні правопорушення 2015 року, пов'язані з корупцією«Слово і Діло» показало, кого та в якій сфері притягнули до адміністративної відповідальності в 2015 році за правопорушення, пов'язані з корупцією.

«За останній рік не прийнято ніякого процесуального рішення, що є порушенням прав громадянина Іванющенка, якого без наявності достатніх підстав підозрюють у скоєнні злочину, обмежено у пересуванні, щодо рухомого та нерухомого майна якого прийнято рішення про накладення арешту. В зв'язку з неналежним здійсненням своїх обов'язків прокурор, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні №42015000000000207, не забезпечив швидкого, повного та неупередженого розслідування вказаного кримінального злочину», – пишеться в заяві адвоката.

Вердикт про закриття провадження ухвалено Солом'янським районним судом Києва.

Як стало відомо «Слову і Ділу», в ГПУ оскаржили рішення суду, й тому воно не може набути чинності. Про оскарження вердикту Солом'янського райсуду в справі Юрія Іванющенка заявив помічник генерального прокурора України Владислав Куценко.

«Генпрокуратура не закривала і не планує закривати кримінальне провадження, розпочате за незаконну діяльність пана Юрія Іванющенка. Більше того, він у нас зараз є підозрюваним і перебуває в міжнародному розшуку», – заявив Куценко в ефірі телеканалу «112».

Нагадаємо, Юрію Іванющенку було оголошено підозру в січні 2015 року в скоєнні злочинів, пов'язаних зі зловживанням службовим становищем. Рахунки та майно Юри Єнакіївського було заарештовано, а сам він був оголошений в розшук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: