Суд припинив переслідування «Юри Єнакієвського»

Читать на русском
Дніпровський районний суд міста Києва припинив розшук і санкцію про взяття під варту Юрія Іванющенка.
Юрій Іванющенко

Суддя Дніпровського районного суду міста Києва скасував розшук Юрія Іванющенка, відомого під прізвиськом «Юра Єнакієвський».

Як передає «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат від фракції «БПП» Сергій Лещенко.

«У п'ятницю вранці «суддя за викликом» Чаус ухвалив рішення в інтересах найближчого соратника Януковича Юри Єнакієвського. Він скасував розшук Юрія Іванющенка. Також він скасував санкцію на досправлення його під вартою для обрання запобіжного заходу», – заявив Лещенко.

Нардеп зазначив, що цей же суддя обрав запобіжний захід для Геннадія Корбана.

Корбана знову випустили під домашній арештДніпровський районний суд міста Києва задовольнив клопотання захисту Корбана, випустивши його під домашній арешт.

За словами Лещенка, місяць тому адвокати Іванющенка вчергове подали клопотання до Печерського суду про поновлення слідства, зняття з розшуку та скасування постанови про затримання.

«Після чого адвокати незаконно заявили відвід всьому складу Печерського суду, й апеляційний суд визначив, що справа буде слухатися в Дніпровському суді Києва», – розповів Лещенко й додав, що відразу після перенесення справи суддя Микола Чаус виніс рішення на користь Іванющенка.

Нагадаємо, раніше колишній «регіонал» Юрій Іванющенко домігся закриття кримінального провадження, за яким його звинувачували в розкраданні державних коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: