У Держфінінспекції розповіли, скільки розкрадань попередили на держзакупівлях

Читать на русском
Згідно з наведеними даними, найбільші успіхи щодо попередження крадіжок державних коштів на закупівлі має Держфінінспекція в Черкаській області – 555,4 млн грн або 36 відсотків від суми попереджених порушень щодо України.

У січні-травні 2016 року територіальні органи Держфінінспекції України попередили порушення у сфері держзакупівель на загальну суму понад 1,5 млрд грн за результатами аналізу державних закупівель шляхом запиту документів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

«Через виявлені фінансові порушення скасовано понад 340 конкурсних торгів на загальну суму близько 1,4 млрд грн. Укладених договорів розірвано на загальну суму понад 150 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Згідно з наведеними даними, найбільші успіхи щодо попередження крадіжок державних коштів на закупівлі мають Держфінінспекції в Черкаській (555,4 млн грн або 36% від суми попереджених порушень щодо України), Одеській (147,9 млн грн або 9,6%), Сумській (120,6 млн грн або 7,8%), Миколаївській (83,3 млн грн або 5,4%) і Чернігівській (75,4 млн грн або 4,9%) областях.

В 2015 році територіальні органи Держфінінспекції України попередили порушення при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти на загальну суму 2,7 млрд грн.

Нагадаємо, що центральні органи влади України з 1 квітня переходять на систему електронних держзакупівель на базі платформи ProZorro.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада, ухваливши законопроект №2087а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів про державні закупівлі», зменшила корупційні ризики при проведенні державних закупівель та привела їх у відповідність до міжнародних стандартів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: