Держфінінспекція стане грозою недобросовісних держзакупників

Читать на русском

Державна фінансова інспекція отримала повноваження щодо проведення перевірок держзакупівель безпосередньо в підконтрольних установах, а також право вимагати усунути виявлені порушення.

Про це сьогодні на брифінгу повідомила начальник Управління моніторингу ризикових операцій та держзакупівель Держфінінспекції Ганна Єрмілова, передає «Слово і діло», посилаючись на прес-службу відомства.

«Тепер Держфінінспекція має право складати протокол про адмінпорушення з подальшою передачею цих матеріалів до суду для винесення відповідної постанови. А також передавати матеріали перевірки до правоохоронних органів для притягнення винних до кримінальної відповідальності», – заявила чиновниця.

Відповідні повноваження Держфінінспекція отримала завдяки набранню чинності новим Порядком проведення перевірок держзакупівель органом державного фінансового контролю.

Варто зазначити, що до затвердження цього документу Держфінінспекція не мала права проводити перевірки держзакупівель безпосередньо на об’єктах, а її звернення мали рекомендаційний характер.

Як відомо, 5 липня 2012-го року Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову розробити і внести до 1 жовтня 2012 року низку змін до Закону «Про здійснення державних закупівель» щодо електронних реверсивних аукціонів, але це доручення глави держави в означені строки виконане не було.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: