Луценко розповів, як засудить державних зрадників

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, як має намір передати до суду 750 зрадників України.
Юрій Луценко

Вчора ввечері в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував свою обіцянку в 2016 році засудити всіх державних зрадників України.

30 травня Луценко заявив, що має намір у 2016 році засудити всіх державних зрадників відповідно до передбачених законом мір покарання. Державних зрадників планують судити очно та заочно.

«Я не буду коментувати жодні слідчі дії щодо жодних осіб. Це призведе лише до одного: до ймовірної втечі від заслуженого покарання. Коли я казав ту цитату, я мав на увазі ось що: близько 750 посадових осіб Криму, очевидно, скоїли державну зраду. Я говорю зараз про прокурорів окупованого Криму, про депутатів, які голосували за відторгнення Криму», – сказав Луценко.

За його словами, закон зараз дозволяє здійснювати проти цих осіб заочне засудження. Через деякий час, у серпні-вересні цього року, суд винесе цим підозрюваним покарання. Згідно із законом, зрадники можуть бути засуджені до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

«Думаю, що навіть заочне засудження з конфіскацією майна на території України, з неможливістю пересування будь-де, крім Росії, буде першим кроком для відновлення справедливості», – підсумував Луценко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: