Луценко завтра публічно викличе до ГПУ понад 700 зрадників України в Криму

Читать на русском
Завтра в Голосі України з'являться прізвища понад 700 осіб, обвинувачуваних у державній зраді в Криму.
Юрій ЛуценкоФото: "УНІАН"

Кримські депутати, високопосадовці, командувач Чорноморського флоту Росії та решта керівного складу військових формувань, що перейшли на бік Російської Федерації під час анексії півострова, завтра отримають повістки на допит до ГПУ.

Про це на брифінгу повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, інформує «Слово і Діло».

Луценко доручив Горбатюку справу щодо «вишок Бойка»Департамент спецрозслідування ГПУ, яке очолює Сергій Горбатюк, розслідуватиме факти узурпації влади Віктором Януковичем, а також займеться справою так званих «вишок Бойка».

«Військова прокуратура отримала декілька днів тому від слідчого судді Печерського районного суду міста Києва дозвіл на спеціальне досудове розслідування (заочне засудження – Ред.) командувача Чорноморським флотом Російської Федерації Вітка. Крім того повідомляю, що в провадженнях Військової прокуратури перебувають понад 700 осіб, яким інкримінується 111-а стаття «Державна зрада». Йдеться про депутатів, прокурорів, суддів, інших високопосадовців АР Крим. Завтра чекайте спеціальний випуск «Голосу України», в якому щодо 727 осіб буде надрукована перша з двох необхідних за законом повістка, наступний випуск «Голосу» також вийде з аналогічною повісткою в установлений законом термін», – заявив Луценко.

Після цього Генпрокуратура звернеться до Апеляційного суду з проханням розподілити справи по всіх судах Києва для пришвидшення процесу досудового слідства для заочного засудження.

Нагадаємо, раніше голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що генеральному прокурору передані на ознайомлення справи щодо Коломойського та Пінчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: