Саакашвілі поквапився анонсувати відкриття нового терміналу Одеського аеропорту

Читать на русском
Губернатор області обіцяв, що будівництво нового терміналу завершиться навесні 2016 року, проте насправді процес затягнеться щонайменше до березня 2017 року.
Міхеіл Саакашвілі

Новий термінал в Одеському аеропорту зможе почати повноцінну роботу лише в березні 2017 року.

Приймати внутрішні рейси термінал зможе не раніше ніж наприкінці вересня, що свідчить про те, що глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі не впорався з черговою своєю обіцянкою, констатує «Слово і Діло».

Зокрема, 7 вересня 2015 року губернатор повідомив, що термінал будується швидкими темпами й буде відкритий навесні.

Як з'ясувало «Слово і Діло», станом на квітень 2016 року там проводилися монтажні роботи. На початку квітня була встановлена загальна каналізація терміналу, протягом місяця було залито 2/3 площі підлоги, тривав монтаж вентиляційної системи, систем димовидалення та пожежогасіння, інсталяція електромереж, системи водопостачання тощо.

Проте 31 травня директор ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» Віталій Портянко заявив, що термінал буде частково готовий лише 30 вересня, але зможе приймати лише внутрішні рейси. В такому режимі він пропрацює ще як мінімум 3 місяці. А от повноцінний запуск запланований на березень 2017 року, коли в новому терміналі запрацює міжнародний пункт пропуску.

Втім, як стверджують фахівці, початок роботи нового терміналу мало позначиться на роботі аеропорту, якщо не буде побудована нова злітно-посадкова смуга. Про необхідність її будівництва заявив мер міста Геннадій Труханов.

Таким чином, Міхеіл Саакашвілі не виконав уже сьому свою обіцянку. Ознайомитися з повним списком його публічних зобов'язань можна за посиланням. У рейтингу відповідальності обласних керівників він тепер посідає 12-е місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: