День захисту дітей: що обіцяють дітям представники влади?

Читать на русском
Як представники української влади виконують свої обіцянки перед дітьми, розбирається Слово і Діло.

Сьогодні, 1 червня, відзначається День захисту дітей. До цієї дати «Слово і Діло» підготувало тематичний огляд обіцянок. Ми перевіримо, наскільки відповідально українська влада підходить до виконання обіцянок перед дітьми.

Почнемо ми з обіцянок представників виконавчої влади: мерів, міністрів, губернаторів.

Мер Полтави Олександр Мамай не виконав свою обіцянку закласти до бюджету міста кошти на статутну діяльність громадської організації, яка буде створена батьками дітей-інвалідів. Водночас йому вдалося зробити безкоштовним проведення МРТ дітям-інвалідам Полтави як у державних, так і в приватних медичних центрах. Також, як і обіцяв мер Полтави, за кошти міського бюджету в 2015 році пільговим оздоровленням було охоплено 5 тис. дітей.

Губернатор Харківської області Ігор Райнін виконав свою обіцянку зберегти фінансування дошкільних підрозділів НВК для дітей з особливими потребами. Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, як і обіцяв, забезпечив учнів молодших класів шкіл регіону безкоштовним харчуванням. А от очільник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський провалив свою обіцянку впродовж двох тижнів розробити та затвердити програму допомоги переселенцям і реабілітації дітей.

Одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі сьогодні пообіцяв роздати дітям області 11 тисяч конфіскованих велосипедів, які митники мали намір утилізувати. Ця обіцянка має статус «у процесі виконання».

Такий самий статус мають ще 10 обіцянок представників виконавчої влади, що стосуються захисту дітей. «Слово і Діло» інформуватиме читачів про їх виконання чи невиконання.

Нижче ми відібрали основні обіцянки дітям від народних депутатів України.

Народний депутат від фракції «БПП» Роман Мацола провалив свою обіцянку ініціювати безкоштовну програму «Власний бізнес» для старшокласників шкіл свого округу. Його колега по фракції Ольга Богомолець не впоралася з виконанням своєї обіцянки сприяти на державному рівні вирішенню проблеми організації літнього відпочинку дітей учасників АТО та тимчасово переміщених осіб.

Нардеп із «Волі народу» Ярослав Москаленко пообіцяв направити депутатські запити щодо якості дитячого харчування в Київській області, але не зробив цього. Депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Павленко провалив обіцянку, що «Опоблок» не допустить закриття школи в селі Колодіївка на Житомирщині.

Народний депутат Сергій Валентиров встановив у Токмаку Запорізької області 2 дитячих містечка. Максим Єфімов придбав, як і обіцяв, 20 путівок для малозабезпечених дітей та дітей переселенців Олександр Домбровський до Великодня передав суму підвищення своєї зарплати дітям загиблих воїнів АТО.

Ще на посаді голови Верховної Ради Володимир Гройсман виконав свою обіцянку відкрити в парламенті дитячу кімнату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: