Кримськотатарську мову переведуть на латиницю

Читать на русском
Переведення кримськотатарської мови на латиницю давно й із нетерпінням очікують вчені-тюркологи.

Підготовчі роботи з переведення алфавіту кримськотатарської мови на латинську графіку успішно завершені, справа за затвердженням рішення урядом України.

Про це заявив радник міністра освіти і науки України, голова робочої групи з розробки та впровадження нового кримськотатарського алфавіту Ельхан Нурієв, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«До переведення кримськотатарської мови на латинську графіку, яка максимально відображає специфіку цієї тюркської мови, були залучені вчені як у самій Україні, так і за її межами – в Туреччині та Азербайджані», – розповів Нурієв.

Як Україна виконує свої зобов'язання перед кримськими татарами?«Слово і Діло» зібрало ключові обіцянки української влади, які вона дала кримськотатарському народу.

За його словами, Україні важливо не лише надавати підтримку кримським татарам як громадянам України, а й допомагати розвитку кримськотатарської мови.

Відзначимо, що до 1928 року кримські татари використовували арабський алфавіт, з 1928 до 1939 року – латинський, а з 1939 року вперше перейшли на кирилицю.

Нагадаємо, що Туреччина порівняла окупацію Криму з депортацією кримських татар.

Як повідомлялося раніше, народний депутат України й лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що Російська Федерація має намір очистити Крим від кримських татар.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: