Рада посилює покарання за керування в нетверезому стані

Читать на русском
Депутати ухвалили в першому читанні законопроект, що підвищує штраф за водіння в нетверезому вигляді до 600 неоподатковуваних мінімумів.

Депутати Верховної Ради ухвалили в першому читанні законопроект №4373, що підвищує штраф за керування транспортним засобом у нетверезому стані з 200 до 600 неоподатковуваних мінімумів.

Тепер за вживання алкоголю, наркотиків або лікарських засобів, які впливають на швидкість реакції, водій може бути покараний штрафом у розмірі 10,2 тис. грн і позбавленням прав на 1 рік, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як повідомив один з авторів законопроекту, народний депутат від «БПП» Микола Паламарчук, якщо протягом трьох років водій буде спійманий на цьому порушенні повторно, пропонується стягувати з нього штраф у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів (наразі це 20,4 тис. грн) і позбавляти його водійських прав на 5 років.

Якщо ж протягом наступних 2 років порушення відбудеться знову, фінансове та дисциплінарне покарання пропонується подвоїти.

У першому читанні цей законопроект підтримали 254 народних депутата.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада знизила ставку акцизу на вживані автомобілі.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: