У Києві може з’явитися нова автомагістраль

Читать на русском
У Київській міській адміністрації озвучили плани щодо будівництва нової дороги, що мала б розвантажити автомобільний потік із Лівого берега на Правий.
Ілля Сагайдак

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Ілля Сагайдак заявив, що столична влада розглядає можливість будівництва нової автомобільної магістралі, що з’єднає Броварську кільцеву дорогу та столичний масив Нивки.

Про це він розповів у коментарі «УНН», передає «Слово і Діло».

З його слів, нове шосе, що пройде через усе місто, розвантажить наявні київські шляхи, а також перенаправить частину автомобілів на Дарницький міст, який зараз недостатньо завантаженим.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв провести цьогоріч капітальний ремонт 52 вулицьСказано 12 березня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Наша мета – щоб нова магістраль відвела трафік із Бориспільського на Дарницький міст, який, до речі, стоїть недозавантажений. Загальний маршрут магістралі проходитиме в такий спосіб: Нивки-Галагани-Відрадний-Пост-Волинський-Чоколівка-Совки-Монтажник-Деміївка-Чорна Гора-Ботанічний сад-Теличка-Дарницьке шосе-вул.Привокзальна-вул.Бориспільська-вул.Зрошувальна-Броварська окружна дорога», – розповів Сагайдак.

Загальна протяжність дороги становитиме 36,8 км, вона має забрати з центру міста приблизно 20% автомобільного трафіку. Щодо коштів на будівництво дороги, то їх у КМДА збираються шукати в тому числі в інвесторів.

Нагадаємо, раніше Сагайдак попереджав про те, що російська компанія планує стягнути з київського метрополітену майже 2 млрд грн за невиконання умов контракту щодо закупівлі вагонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: