Карта АТО: ситуація на сході України на 29 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 00:00 29 травня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Окупаційні війська продовжують обстріл позицій Збройних Сил України, повідомив сьогодні вранці спікер прес-центру антитерористичної операції майор Сергій Жмурко.

Обстріли

За минулу добу зафіксовано 30 обстрілів, з них 13 – на Донецькому, 12 – на Маріупольському і 5 – на Луганському напрямках.

Напрямки

З району Авдіївки, як і раніше надходять тривожні сигнали. Протягом доби НЗФ п'ять разів обстрілювали опорні пункти сил АТО зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем і мінометів калібру 82 і 120 мм. Зокрема, по захисникам шахти Бутівка ворог випустив близько 200 хв.

О 19:00 28 травня біля села Новоселівка Друга диверсійно-розвідувальна група в кількості 6 бойовиків намагалися проникнути в тил сил АТО, проте їх плани були зірвані силами українських військовослужбовців.

Район Дослідного був накритий ворожим вогнем з артилерії. Противник також вів вогонь зі стрілецької зброї і автоматичних гранатометів по позиціях ЗСУ поблизу Новгородського.

На Маріупольському напрямку російські найманці обстрілювали опорні пункти в районі Новотроїцького з 82 мм мінометів, а в районі Красногоровки – з великокаліберних кулеметів. Також вівся обстріл снайперами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: