Росія може відмовитися від участі в Олімпійських Іграх у Бразилії

Читать на русском
Розгортання допінгового скандалу може привести до того, що російські спортсмени не будуть брати участь в Олімпійських Іграх у Ріо-де-Жанейро.
Віталій Мутко

Російська збірна може відмовитися від участі в Літніх Олімпійських Іграх у Ріо-де-Жанейро через розгортання допінгового скандалу.

Про це в ефірі одного з російських телеканалів повідомив міністр спорту РФ Віталій Мутко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Зокрема, коментуючи заяву президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха про те, що в Росії існує організована масштабна система застосування допінгу в різних видах спорту, Мутко заявив, що міжнародне розслідування антидопінгового агентства WADA завершить розслідування з цього питання в середині червня, після чого буде ухвалюватися рішення про участь російської збірної в Олімпійських Іграх.

«Хай там як, ми – не допінгова столиця. У 2014 році – 1690 позитивних проб (на допінг – Ред.) із 107 країн світу, наших – 148. З них 70% відсіяли ми самі», – сказав на виправдання міністр спорту. При цьому він зазначив, що керівництво держави зробило все для відновлення репутації своїх атлетів.

Нагадаємо, на початку лютого Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) дискваліфікувала 4 тис. спортсменів із Росії за підозрою у вживанні заборонених препаратів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: