Експерт розповів, в обмін на що РФ спробує виторгувати зняття санкцій

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Зараз перевага далеко не на боці РФ і санкції дійсно можуть продовжити.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи заяву глави МЗС Польщі про те, що в ЄС готові продовжити санкції проти РФ.

«Є країни-локомотиви в цьому питанні – Німеччина, Франція, низка інших країн, і остаточне рішення залежатиме від них. Зараз важливо, які заяви робитимуть глави МЗС цих країн», – констатував Петренко.

Зараз, як припустив експерт, дійсно немає передумов для зняття санкцій і, скоріш за все, вони будуть продовжені. Але РФ використовуватиме всіх своїх агентів у ЄС, щоб вони порушували це питання та знаходили інші аргументи.

«Поки нам вдається переконати європейців у тому, що для виборів немає передумов», – зазначив політичний експерт.

Однак, як підкреслив він, не виключений варіант обміну такого формату: скасування санкцій – введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас.

Експерт: розподіл санкцій проти РФ за Крим і Донбас – політична реальністьПолітолог проаналізував позицію Заходу в питанні продовження санкцій для РФ за анексію Криму та війну на Донбасі.

«Раніше в ОБСЄ заявляли, що можливості відправити місію на Донбас немає, ресурсів – також, але зараз вони змінили свою риторику. Можливо, ведуться переговори, є тиск з боку США», – зауважив Петренко.

На його думку, цілком можливо, що якщо не буде остаточних домовленостей із приводу виборів, то санкції продовжать, а після того, як вирішиться питання виборів, можуть порушити питання про їх скасування.

«Європейці хочуть заморозити конфлікт. Для них це найдешевший варіант, щоб не зазнавати економічних втрат і нібито повернути території Україні», – проаналізував ситуацію Ігор Петренко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко закликав Європейський Союз і світову громадськість не знімати санкції з Росії, інакше вбивства українців залишаться без покарання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: