Знесення кількох радянських пам’ятників для Кличка виявилося проблемою

Читать на русском
Мер Києва не зміг виконати обіцянку про оперативне знесення пам’ятників, що суперечать закону про декомунізацію.
Віталій Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко не впорався з обіцянкою швидко демонтувати пам’ятники, що суперечать закону про декомунізацію.

Йдеться про 4 архітектурні композиції, яких, за обіцянкою столичного мера, вже в понеділок, 24 травня, не повинно було бути на вулицях і площах Києва, а також про вестибюль однієї зі станцій метро.

Як повідомив днями народний депутат і радник мера Києва Дмитро Білоцерківець, це пам’ятник чекістам, огорожа на мосту Патона, закрита декоративним полотном стінка на метро «Театральна», Батьківщина-Мати та пам’ятник Щорсу на бульварі Шевченка. Щодо Батьківщини-Матері рішення, звісно, має ухвалювати Мінкульт, оскільки об’єкт належить до списку культурної спадщини столиці, а для зміни оздоблення вестибюлю «Театральної» потрібен окремий проект демонтажу, відзначив Білоцерківець.

Втім, навіть якби Кличко й виконав цю обіцянку, він би все одно порушив норми закону: відповідно до термінів, встановлених Верховною Радою для демонтажу пам’яток комуністичного режиму, це мало бути зроблено ще до 21 травня.

Цікаво, що незважаючи на це, за темпами виконання цього закону столиця є лідером у країні.

Разом із цією обіцянкою Кличко має в своєму пасиві 82 провалених зобов’язання, з якими в рейтингу відповідальності мерів українських міст він посідає шосте місце.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко назвав завершення декомунізації питанням національної безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: