Адвокат Савченко розповів про варіанти її обміну

Читать на русском
Адвокат ув'язненої в Росії української льотчиці Надії Савченко вважає малоймовірним її повернення в Україну до кінця травня.
Марк Фейгін

Повернення в Україну Надії Савченко до кінця поточного місяця є малоймовірним. Це зрозуміло хоча б із того, що поки жодних публічних дій щодо української льотчиці з боку Москви немає.

Про це російському бюро агентства «Інтерфакс» розповів її адвокат Марк Фейгін, передає «Слово і Діло».

Як пояснює правозахисник, оскільки справа Савченко – в першу чергу політична, то, як і в будь-якому політичному конфлікті, потрібні дії з обох сторін. І якщо з боку Києва готовність до компромісів є, то Москва не поспішає робити конкретні кроки з обміну ув'язненими.

«У політичних питаннях потрібно слухати обидві сторони. А друга сторона – Москва – не реагує, в цьому проблема. Поки Москва мовчить, це дуже підозріло. Поки діє остання заява Коновалова (міністра юстиції РФ – Ред.) про те, що Мін'юст жодними обмінами не займається. Без рішення Москви говорити про звільнення Савченко до кінця травня передчасно», – констатував Фейгін.

Екстрадиція Савченко: в РФ підтвердили отримання документів від УкраїниУ Мін'юсті РФ підтвердили: документи, необхідні для екстрадиції Савченко в Україну, отримані.

Тим часом, до конструкції з обміну ув'язненими можуть входити не лише Савченко й засуджені в Україні Александров та Єрофеєв, але й українці Афанасьєв і Солошенко, які, за даними Фейгіна, привезені в Москву й уже повторно написали прохання про помилування.

«Зараз вони вже перебувають у Москві й, за неперевіреною інформацією, написали повторне прохання про помилування на ім'я Путіна», – заявив адвокат, відзначивши, що в разі, якщо виявиться, що російських ГРУшників помилують після помилування українців, то захист Савченко це не влаштує.

Нагадаємо, напередодні Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише указ про помилування Александрова та Єрофеєва відразу після того, як літак із Савченко торкнеться землі, а раніше віце-спікер Ради Ірина Геращенко анонсувала «хороші новини» про Савченко, Афанасьєва та Солошенка вже до кінця травня.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: