Порошенко закликав ЄС посилити санкції проти Росії

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко закликав Європейський Союз посилити санкції проти Російської Федерації.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликав Європейський Союз посилити санкції проти Російської Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Порошенко вчора ввечері провів зустріч із комісаром ЄС Дімітрісом Аврамопулосом, на якій обговорив ситуацію з кримськими татарами в окупованій АРК, а також обговорив надання Україні безвізового режиму з ЄС.

«Ми повинні об'єднати зусилля для прискорення запровадження безвізового режиму для громадян України», – сказав комісару Порошенко.

«Було вкотрез зазначено, що санкції ЄС щодо Російської Федерації діятимуть до повного виконання Москвою Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України, включаючи Крим», – повідомляє прес-служба.

Російські силовики перевіряють документи кримських татар на Ай-Петрі50 озброєних російських силовиків проводять перевірку документів кримських татар, що мешкають поблизу Ай-Петрі.

Також Президент акцентував увагу на значному погіршенні ситуації із захистом прав кримських татар в окупованому Росією Криму, зокрема арештах і переслідуваннях представників Меджлісу кримськотатарського народу.

«Ситуація з правами українців, в тому числі кримських татар, є катастрофічною», – сказав Порошенко й додав, що в такій ситуації санкції ЄС проти Росії за дії в Криму мають бути не лише продовжені, але й істотно посилені.

У зв'язку з цим Петро Порошенко привітав схвалення Європейським парламентом резолюції щодо ситуації з дотриманням прав кримських татар в окупованому Криму.

Аврамопулос також привітав Порошенка з обранням Юрія Луценка генеральним прокурором.

Нагадаємо, вчора в кримскотатарському культурно-етнографічному центрі Караван-сарай «Салачик», що в місті Бахчисарай, провели обшуки озброєні російські силовики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: