Як виконує обіцянки глава Мінрегіону Геннадій Зубко?

Читать на русском

Геннадій Зубко став ще одним міністром, який перейшов з уряду Арсенія Яценюка до нового – на чолі з Володимиром Гройсманом. «Слово і Діло» вирішило перевірити, як віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України виконує власні обіцянки.

Загалом глава Мінрегіону дав 48 обіцянок, з яких 22 виконав, 14 – провалив, а ще 12 – перебувають у процесі виконанні. Рівень відповідальності Геннадія Зубка складає 46%.

Виконані обіцянки, на яких ми хочемо зупинитися, в основному присвячені децентралізації, процес якої заморожений через перенесення ухвалення змін до Конституції України. Так, до топ-5 потрапили наступні обіцянки глави Мінрегіону: ухвалення законів про добровільне об'єднання громад та службу в органах місцевого самоврядування, розробка законопроекту про створення префектів, створення «Центру підтримки реформ» та перегляд правил та норм системи безпеки транспорту на воді.

Водночас до топ-5 обіцянок, які Зубко провалив, увійшли наступні: завершення процесу децентралізації до кінця 2015 року, створення першого кадрового резерву префектів до квітня 2016 року, передача низки повноважень місцевим громадам без змін до Конституції, видача Службою безпеки України «грін карти» для гуманітарних вантажів до зони АТО та включення до 26 січня 2015 року Авдіївки з прилеглими територіями до цієї зони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: