Кабмін Гройсмана не має імунітету від перевиборів – експерт

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Хочеться сподіватися, що цей Кабмін буде менш популістським, хоча початок його роботи вже саме такий.

Про це в коментарі «Слово і Ділу» розповіла політичний експерт, конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи презентацію прем'єр-міністра плану пріоритетних кроків Кабінету міністрів на поточний рік.

«Ситуація така, що Яценюк, як би там не було, складав конкуренцію Президенту, й тому були принаймні намагання продемонструвати якусь діяльність. Іноді ця конкуренція була нездоровою, а інколи – навпаки, але за фактом вона була. Зараз усі призначення є досить сумнівними й навряд чи варто очікувати чогось суттєвого», – розмірковує Лупова.

За її словами, Кабмін Гройсмана зробив ставку на реформаторів із Польщі та Словаччини, а попередній уряд співпрацював з командою грузинів, але обіцяні реформи грузинської команди завершилися нічим.

«Не виключено, що ця історія завершиться достроковими виборами, а імунітет уряду на рік не врятує ситуацію. Яценюк мав перебувати на посаді до вересня, але, як бачимо, ситуація інакша», – вважає експерт.

На її переконання, після того, як під окремих політиків пишуться закони, є великі сумніви з приводу роботи всієї нинішньої влади.

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року, в день свого призначення на посаду прем'єра, Володимир Гройсман взяв на себе зобов'язання протягом одного місяця розробити та представити антикризовий план, але не дотримав слова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: