Томенко назвав головні помилки Гройсмана на посаді прем'єра

Читать на русском
Колишній нардеп прокоментував рішення уряду Гройсмана про підвищення тарифів на газ і тепло.
Микола Томенко

Колишній народний депутат Микола Томенко вважає, що рішення про підвищення тарифів на газ для населення покликане задовольнити вимоги МВФ, хоча не є раціональним.

Про це він заявив у інтерв'ю «ЛІГА.net», передає «Слово і Діло».

Політик констатував, що з початком опалювального сезону більшість населення буде змушена звернутися за субсидіями.

«Я не знаю іншої такої країни, де більшість населення змушена жити на субсидії. Як відомо, уряд Яценюка виплачував субсидії приблизно 5 млн сімей, а уряд Гройсмана планує виплачувати субсидії 9 млн сімей», – зазначив Томенко.

Альтернативою такому рішенню екс-нардеп називає монетизацію пільг, скасування пільг для чиновників, прозорі реєстри та розподіл коштів, що звільнилися в результаті цього.

Без мандата: як виконували свої обіцянки Микола Томенко та Єгор Фірсов?«Слово і Діло» проаналізувало виконання обіцянок уже екс-нардепами Єгором Фірсовим і Миколою Томенком.

«Замість цього потрібно було дати людям можливість більше заробляти, монетизувати всі пільги (на транспорт, медикаменти тощо). Забрати подібні пільги в чиновників, зробити прозорими реєстри та віддати гроші, що звільнилися, людям», – зазначає він.

Ще однією помилкою нового уряду Томенко вважає те, що він так і не зміг виразно пояснити, з чого складається підвищений тариф на газ. «Ще один прорахунок уряду: ніхто не надав структуру нового підвищеного тарифу – що до нього належить, наскільки він контролюється тощо. Тобто стратегія нового уряду Гройсмана не змінилася, його головне завдання – виконати план МВФ за всяку ціну», – заявив політик.

Нагадаємо, Микола Томенко був позбавлений мандата народного депутата у зв'язку із законом про «партійну диктатуру» після виходу зі складу фракції «Блоку Петра Порошенка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: