У Польщі створюється профспілка українських працівників

Читать на русском
Професійна спілка створюється з ініціативи Загальнопольського альянсу профспілок і українців, зайнятих на польських підприємствах.

В Катовіце відбулися установчі збори Профспілки українських заробітчан у Польщі, очікується реєстрація в Крайовому судовому реєстрі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Польське радіо».

«Українці, які найчастіше працюють нелегально, не тільки не охоплені мінімальними нормами права праці та соціального забезпечення, їх просто експлуатують і обманюють», – зазначив директор міжнародного відділу альянсу профспілок Петро Островський.

Причина проста – українці не знають свої права і не знають до кого звернутися за допомогою.

Професійна спілка створюється з ініціативи Загальнопольського альянсу профспілок і українців, зайнятих на польських підприємствах.

Організатори вважають, що нова профспілка буде сприяти забезпеченню умов для українських працівників згідно з пунктами Міжнародної організації праці.

Держзамовлення в освіті: яку професію обрати, щоб навчатися на бюджетіСлово і Діло дослідило, в яких обсягах і за якими принципами здійснюється державне фінансування освіти в Україні.

Як раніше повідомлялося, скасування з 1 травня оподаткування податком пенсій в Україні торкнеться близько 350 тис. українських громадян.

Нагадаємо, що в грудні Профспілка атестованих працівників МВС вийшла на мітинг проти рішень керівництва Міністерства та Національної поліції по роботі атестаційних комісій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: