Міліцейський бунт: Авакову погрожують масовими акціями протесту проти реформи МВС

Читать на русском
Профспілка атестованих працівників органів внутрішніх справ вийшла на мітинг проти рішень керівництва МВС та Національної поліції щодо роботи атестаційних комісій.
Арсен АваковФото: Reuters

Профспілка атестованих працівників органів внутрішніх справ вийшла на мітинг проти рішень керівництва МВС та Національної поліції щодо роботи атестаційних комісій.

Акція протесту біля будівлі Міністерства внутрішніх справ у Києві почалася в неділю, 13 грудня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Учасники акції протесту вимагають скасувати низку наказів профільного міністерства та керівництва Нацполіції, що стосуються роботи атестаційних комісій, які, на думку мітингарів, діють поза межами правового поля.

Мирні акції триватимуть з 13 по 22 грудня, у разі невиконання вимог міліціонерів ті погрожують поширенням протестного руху на всю Україну та судами проти керівництва Нацполіції й МВС.

Скільки зароблятимуть працівники Національної поліції?Нещодавно міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков опублікував нові зарплати правоохоронців. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати ці дані та зобразити їх на інфографіці.

«У разі невиконання цих вимог ми вимушені будемо не лише звернутися за захистом порушених прав працівників поліції до суду, в тому числі до Європейського суду з прав людини, а й провести аналогічні безстрокові акції по всій країні», – заявили організатори акції.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував подію так: «Розворушили вулик.. Руйнується уклад життя? Великі і малі годівниці? Для вас, вчорашні, так і буде. Хочете повагу від людей і гідні зарплати? Прийміть нову ідеологію поліції! Мітинг «протесту» проти реформи міліції організували ті, чиї брудні схеми ми руйнуємо реформою та кадровими змінами».

Нагадаємо, 4 грудня Арсен Аваков оприлюднив нові заробітні плати українських поліцейських. Однак, за його словами, підвищення зарплати отримають лише ті працівники внутрішніх органів, які пройдуть переатестацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: