Гройсман назвав пенсійну систему України недосконалою

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що дефіцит Пенсійного фонду становить 145 млрд грн.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що завдання уряду – запропонувати справедливу систему пенсійного забезпечення, що дозволить забезпечити належний рівень соціальної підтримки українських громадян і подолати дефіцит Пенсійного фонду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

«Наше завдання полягатиме в тому, щоб запропонувати українському суспільству таку систему, яка встановить справедливе пенсійне забезпечення. І від цього має виграти пересічний український громадянин», – заявив Гройсман.

Розенко розповів, кому підвищать пенсії в першу чергуЗ 1 травня підвищення пенсій на 6% відбудеться у тих пенсіонерів, пенсія яких залежить від прожиткового мінімуму, а також у людей, розмір пенсійної виплати яких не перевищує прожиткового мінімуму.

За словами глави уряду, нинішня пенсійна система в Україні є абсолютно недосконалою. Дефіцит Пенсійного фонду становить 145 млрд грн і Гройсман зазначив, що він зростатиме з року в рік, якщо не буде вжито заходів щодо реформування Фонду.

«Це не питання МВФ, це питання України. Це питання, як будуть жити українці на пенсії», – резюмував Гройсман.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада в першому читанні підтримала урядовий законопроект №4542 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: