Блекаут накрив найбільші міста Криму (доповнено)

Читать на русском
В середу, 18 травня, глава Криму Сергій Аксьонов зняв режим надзвичайної ситуації в регіоні, введений в листопаді 2015 року через енергодефіциту.

Технічні збої в електромережах Криму знеструмили найбільші міста півострова.

Про це повідомило агентство «Інтерфакс» з посиланням на джерело в екстрених службах, передає «Слово і Діло».

«Попередньо, в результаті технічного збою на високовольтних лініях сталося відключення електроенергії в деяких населених пунктах, у тому числі в Сімферополі, Севастополі, Євпаторії та Джанкої», – передає агентство слова інформатора.

За його словами, ремонтні бригади відновили подачу електроенергії в Ялті.

Як стало відомо пізніше, електрпостачання на всьому півострові наразі відновлено.

Відзначимо, що в середу, 18 травня, «глава» Криму Сергій Аксьонов скасував режим надзвичайної ситуації в регіоні, запроваджений у листопаді 2015 року через енергодефіцит.

Від гібридної війни Україна та РФ перейшли до етапу «гібридної енергетики» – експертСпеціаліст поділився міркуваннями з приводу того, що в РФ заявили про те, що готові купувати електроенергію в України для поставок до Криму.

Нагадаємо, що 22 листопада 2015 року після підриву опор ЛЕП у Херсонській області Крим, який до того моменту отримував електроенергію з території України, був знеструмлений. Відтоді півострів періодично відчуває проблеми з поставками енергії.

Як повідомлялося раніше, в Криму підрахували загальні збитки від припинення поставок електроенергії з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: