У США похвалили Україну за встановлення ринкової ціни на газ

Читать на русском
Особливий посланник та координатор з енергетичних питань Держдепу США похвалив Кабмін за встановлення ринкової ціни на газ.

Особливий посланник та координатор з енергетичних питань Державного департаменту США похвалив Кабінет міністрів України за встановлення ринкової ціни на газ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

«Україна досягла значного прогресу в енергетичних питаннях. Я із захопленням дивився на ті кроки, які робив уряд упродовж останніх кількох тижнів», – зазначив він.

Водночас прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що одним із найважливіших завдань держави є енергетична незалежність, особливо в умовах російської агресії.

Як зростуть тарифи після підвищення Кабміном ціни на газ?Уряд України 27 квітня 2016 встановив єдину ціну на природний газ для всіх категорій споживачів, тим самим здійснивши давню мрію відмовитися від перехресного субсидування в економці країни.

«Я завжди казав, що Росія пішла на нас не лише зброєю й танками, ми отримали економічну, інформаційну та енергетичну агресію. Тому наше завдання є абсолютно чітким – раціонально та ефективно споживати й максимально видобувати власні енергетичні ресурси як традиційні, так і альтернативні», – заявив прем'єр.

Він також наголосив, що компанія «Нафтогаз Україна» потребує інституційного зміцнення та проведення реструктуризації.

Нагадаємо, 27 квітня Кабмін встановив єдину ціну на природний газ для населення в розмірі 6 тис. 879 грн за тис. кубометрів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: