Закон про вибори на Донбасі скоро буде готовий – Тимошенко

Читать на русском
Таким чином, демократичні вибори до місцевих органів влади проходитимуть в умовах війни, яку Російська Федерація веде проти України.
Юлія Тимошенко

Законопроект про проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу перебуває на завершальній стадії розробки.

Про це заявила керівник парламентської фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Я знаю, що вже майже завершена розробка законопроекту про проведення виборів на окупованих територіях. Я підкреслюю: не на звільнених після окупації територіях, а на окупованих територіях», – підкреслила Тимошенко.

За її словами, таким чином, «демократичні вибори до місцевих органів влади» проходитимуть в умовах війни, яку Російська Федерація веде проти України.

Тимошенко зазначила, що не сумнівається в ухваленні цього закону. «У мене немає сумнівів, що в цьому парламенті, на жаль, є більшість під закон про вибори на окупованих територіях Донбасу. Це будуть дві фракції – «Блок Петра Порошенка» та «Народний фронт», і буде вся прокремлівська тусовка Верховної Ради. Це буде початком подальшого руйнування територіальної цілісності України», – говорить Тимошенко.

Ціна миру: які завдання вирішують вибори на Донбасі?Питання виборів на Донбасі, схоже, з площини гіпотетичної переходить у розряд практичних. Однак чи збирається насправді українська влада їх проводити і що для цього треба?

Раніше заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко заявляв, що Україна готова в короткі терміни розробити законопроект, який дозволить незабаром провести вибори на Донбасі.

Відзначимо, що представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма наприкінці квітня назвав врегулювання питань безпеки основною умовою, за дотримання якого вибори на Донбасі стануть можливими.

«Слово і Діло» зафіксувало 164 обіцянки Юлії Тимошенко, з яких вона виконала 60. Коефіцієнт її ефективності становить 37%. Із повним переліком обіцянок нардепа можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: