Нардеп Пастух не схотів запроваджувати податок на розкіш

Читать на русском
Тарас Пастух обіцяв запровадити податок на розкіш, але не голосував за відповідний закон і не запропонував альтернативи.
Тарас Пастух

Народний депутат України Тарас Пастух у своїй передвиборчій програмі на парламентських виборах 2014 року пообіцяв домогтися запровадження податку на розкіш.

Сам депутат вважає, що такий податок стане джерелом наповнення бюджету міста Тернополя.

Пастух пообіцяв домогтись впровадження податку на розкішСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

24 грудня 2015 року Верховна Рада дійсно ухвалила законопроект №3688, яким передбачено збільшення податку на нерухоме майно з 2% до 3% від розміру мінімальної зарплати, а також запровадження додаткового податку в 25 тис. грн для квартир, площа яких перевищує 300 квадратних метрів, і будинків більше 500 м². З авто, вартістю понад 750 мінімальних зарплат і не старше 5 років, буде стягуватися податок у 25 тис. грн.

Однак сам нардеп Пастух утримався від голосування за цей законопроект, а також не зареєстрував в Раді жодної альтернативної законодавчої ініціативи щодо запровадження податку на розкіш.

У зв'язку з цим «Слово і Діло» надає цій обіцянці статус «не виконано».

Це поки єдине провалене зобов'язання нардепа. Всього ж на сьогодні в активі Пастуха 5 обіцянок. Решта 4 мають статус «у процесі виконання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: