Держстат України зафіксував зростання ВВП

Читать на русском
Водночас порівняно з IV кварталом 2015 року спостерігається падіння валового внутрішнього продукту на рівні 0,7 відсотка.

Попередні дані динаміки українського ВВП у I кварталі 2016 року свідчать про його символічне зростання в річному вираженні на рівні 0,1%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані державної служби статистики України.

Як повідомляється, ВВП України за підсумками I кварталу 2016 року зріс на 0,1% порівняно з першим кварталом 2015 року.

Водночас порівняно з IV кварталом спостерігається падіння ВВП на рівні 0,7%, свідчать попередні дані Державної служби статистики.

«Я вважаю, що більш коректно дивитися на + 0,1% (зростання в I кварталі цього року порівняно з показником ВВП в I кварталі 2015 року), фактор сезонності у виконанні Держкомстату дуже млявий. + 0,1% – це означає, що ми повземо дном, що не так уже й погано», – коментує член Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран.

У Мінфіні встигли порахувати інфляцію і ВВП на 2017 рікМіністерство фінансів розраховує, що валовий внутрішній продукт України в 2017 році зросте на 3%, а інфляція впаде нижче двозначного значення й складе 8%.

Як повідомлялося раніше, аналітики державних інститутів і незалежні експерти поліпшили консенсус-прогноз зростання ВВП України на поточний рік на 0,1 процентного пункту порівняно з оцінками в грудні – до 1,1%.

Водночас Міжнародний валютний фонд переглянув прогноз зростання економіки України з 2% до 1,5%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: