У Порошенка пояснили, чому так швидко призначили генпрокурора

Читать на русском
Призначення нового глави ГПУ є одним із зобов'язань держави перед міжнародними фінансовими інституціями.
Святослав Цеголко

Прес-секретар Президента України Святослав Цеголко заявив, що призначення нового генерального прокурора є одним із зобов'язань держави перед міжнародними фінансовими інституціями.

Про це він написав у Twitter, повідомляє «Слово і Діло».

«Призначення генерального прокурора – це одне із зобов'язань України перед міжнародними фінансовими інституціями», – наголосив Цеголко.

Порошенко також наголосив, що новий генпрокурор Юрій Луценко нічим не зобов'язаний «ані Президенту, ані парламенту». Президент додав, що лише за участю людей не з прокурорської системи можна провести реформу Генпрокуратури.

«Лише за участю позасистемних сил можемо змінити прокуратуру відповідно до очікувань українського суспільства. Відкриття прокуратури для нових людей не із системи, безумовно, посилить внутрішню професійну конкуренцію та якість роботи прокуратури», – заявив він.

Крім того, Президент вкотре закликав депутатів проголосувати за судову реформу. Він зазначив, що протягом найближчих тижнів потрібно набрати 300 голосів для ухвалення змін до Конституції України в частині судоустрою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: