РФ намагатиметься розгойдати ЄС за допомогою Донбасу – експерт

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Питання санкцій проти Росії – це вже серйозний внутрішньоєвропейський конфлікт, оскільки частина країн залишаються прихильниками зняття санкцій, а інші – розуміють, що РФ скоро може опинитися в країнах Балтії.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи зустріч голів МЗС «нормандської четвірки» в Берліні та перспективу зняття зняття санкцій із РФ.

«З кожним разом питання Донбасу та зняття санкцій із РФ все більше розділяють Європейський Союз. Хтось готовий заплющити очі на Донбас і торгувати з Росією, а інші країни розуміють, що це принципове питання», – констатував Краснопьоров.

Експерт підкреслив, що зараз додається ще одна проблема, тому що деякі країни в принципі думають про вихід з ЄС. Єдиним локомотивом збереження ЄС є Німеччина, оскільки це експортно-орієнтована країна.

«Суть у тому, що РФ затягуватиме ситуацію на Донбасі, але продовження санкцій цього літа все ж таки протиснуть», – вважає аналітик.

Також, як зазначив політичний аналітик, позиція США в цьому питанні є наступною: Обама підтримав Україну, але поставив питання на паузу.

«Проблему Донбасу він віддав на відкуп наступному президенту», – додав експерт.

Конфлікт на Донбасі будуть вирішувати не через «особливий статус» — експертЕксперт-міжнародник поділився міркуваннями, щодо вирішення конфлікту на Сході України в контексті проведення виборів і змін до Конституції України.

Політичний аналітик припустив, що, можливо, Трамп здійснить спробу відтягнути рішення щодо Росії, тим більше, він має союзників, які працюють на РФ.

Щодо позиції Клінтон, то, на його думку, в неї буде серйозна політика з приводу протидії РФ.

«Ситуація вже закручена й не буде жодних домовленостей із Путіним, оскільки РФ розуміє, що Америка не дасть задню в усіх цих питаннях за будь-яких уиов. Єдине, що може зробити РФ, – розгойдати ЄС, а Донбас може стати частиною цього розгойдування», – пояснює Краснопьоров.

«Чим більше суперечностей в ЄС з приводу санкцій, тим краще для РФ. Своєю чергою, РФ створюватиме уявний мир», – проаналізував ситуацію Валентин Краснопьоров.

Додамо, що вчора після переговорів у Берліні глава МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр Німеччини заявив, що заходи щодо припинення вогню на Донбасі узгоджені. Проте в штабі АТО повідомляють, що кількість обстрілів українських позицій збільшилася й ситуація погіршується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: