Експерт розповів, як РФ намагається закріпити «героїв Новоросії» в особливому статусі

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

На рівні глав МЗС вирішити ситуацію з Донбасом зараз неможливо.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Валентин Краснопьоров, аналізуючи підсумки переговорів глав МЗС «нормандської четвірки» в Берліні.

«Україна ніколи не піде на особливе самоврядування як суб'єкта Донецької та Луганської областей. Це завдання РФ, яка хоче створити псевдопарламенти цих регіонів. Спроба викривити «еліту», що є не надто лояльною до тієї системи, яку протискає РФ. Зараз вони створили «героїв Новоросії» і їм потрібно закріпити цих людей в якомусь особливому статусі, але не окремо в містах. Наприклад, зробити Захарченка головою Ради Донецької області з особливим статусом», – міркує Краснопьоров.

Як підкреслив експерт, ситуація з Донбасом є патовою й, скоріш за все, переходитиме в «заморожений» стан.

Конфлікт на Донбасі будуть вирішувати не через «особливий статус» — експертЕксперт-міжнародник поділився міркуваннями, щодо вирішення конфлікту на Сході України в контексті проведення виборів і змін до Конституції України.

Крім того, на думку аналітика, Європа зберігатиме санкції, але вони з кожним разом розколюватимуть сам Європейський Союз.

«Завдання РФ – протриматися в цій ситуації. Не йти на ескалацію, але й не здавати позицій, поки ЄС не розколеться навіть у питанні Донбасу», – констатував він.

За його словами, зараз деякі країни хочуть співпрацювати з РФ, а інші – кажуть, що не будуть налагоджувати зв'язок із Росією.

«У РФ також великі проблеми, їй потрібне зняття санкцій, але протриматися певний час вона може», – підкреслив Краснопьоров.

Як відомо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що в питанні проведення виборів на окупованій частині Донбасу для України не може бути компромісів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: