У «БПП» зареєстрували новий законопроект під Луценка-генпрокурора

Читать на русском
У Верховній Раді зареєстрований черговий законопроект, що дозволяє кандидату на посаду генерального прокурора не мати юридичної освіти.

У Верховній Раді зареєстровано проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури» (№4645), який дозволить особі без вищої юридичної освіти обіймати посаду генерального прокурора України.

Проект закону, що фактично дублює норми відхиленого вчора документа, зареєстрували в апараті парламенту депутати від «Блоку Петра Порошенка» Руслан Князевич і Сергій Алєксєєв, пише «Слово і Діло».

У «БПП» вже готовий законопроект про вибори на Донбасі – журналістПід тиском міжнародної спільноти Петро Порошенко погодився на законопроект про вибори Донбасі, який уже написали депутати його блоку.

У тексті зареєстрованого в середу закону йдеться про те, що кандидат на посаду генерального прокурора повинен мати вищу освіту та стаж роботи в галузі права, або ж досвід роботи в законодавчому або правоохоронному органі не менше 5 років.

Як відомо, лідер фракції «БПП» Юрій Луценко не має юридичної освіти, проте в разі ухвалення зазначеного законопроекту зможе претендувати на крісло генпрокурора.

Раніше нардеп від «Народного фронту» Антон Геращенко заявив, що в четвер оновлений закон про прокуратуру вже може бути поставлений на голосування.

Нагадаємо, сьогодні через учорашній провал голосування за правки до закону про прокуратуру Президент Петро Порошенко скасував свій візит до Великої Британії, щоб провести подальші консультації з депутатами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: