У «БПП» вже готовий законопроект про вибори на Донбасі – журналіст

Читать на русском
Під тиском міжнародної спільноти Петро Порошенко погодився на законопроект про вибори Донбасі, який уже написали депутати його блоку.

Законопроект про вибори на Донбасі, складений під керівництвом депутата від «Блоку Петра Порошенка» Руслана Князевича, вже готовий і може бути винесений на голосування в найближчі дні.

Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє у своїй статті «Оборона Мінська» журналіст «Дзеркала тижня» Сергій Рахманін, передає «Слово і Діло».

«Загроза неотримання коштів від МВФ і зняття санкцій з Росії вже влітку цього року (що мало ймовірно, але активно використовується Заходом як шантаж) може змусити його, як мінімум, висловити готовність позитивно вирішити питання про проведення виборів в ОРДЛО. Проект закону про місцеві вибори, що розробляється групою експертів під керівництвом Руслана Князевича, вже набув, як стверджують наші джерела, реальних обрисів. І в разі потреби може бути внесений у зал уже в найближчі тижні», – написав Рахманін.

Вибори в «ДНР/ЛНР»: як нами маніпулюють? Думка експертаПолітичний експерт прокоментував інформацію від МЗС України про те, що Україна готова в короткі терміни розробити законопроект, який дозволить влітку провести вибори на Донбасі.

За його словами, західні дипломати в приватних бесідах кажуть про роздратування Обами, Меркель і Олланда нездатністю або небажанням Петра Порошенка виконати взяті на себе обіцянки в частині проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.

Втім, на думку людей, наближених до Президента, він і цього разу спробує спустити ситуацію на гальмах, не відмовляючись, але й не поспішаючи виконувати вищевказані зобов'язання, повідомляє журналіст.

Нагадаємо, про озвучений помічником держсекретаря США Вікторією Нуланд ультиматум щодо проведення виборів на Донбасі в обмін на продовження антиросійських санкцій раніше повідомила народний депутат Вікторія Войціцька. Пізніше, правда, і сама Нуланд, і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який також зустрічався з нею, цю інформацію спростували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: