Мінфін відмовиться від участі в держбанках

Читать на русском
Міністерство фінансів України готується продати свої частки в низці банків із державною участю.

Мінфін продасть банки з державною часткою участі протягом двох років.

Про це заявив заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Артем Шевальов, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

За його словами, у власності держави залишаться тільки «Ощадбанк» та «Укрексімбанк».

«Два найбільших державних банки через свої розміри мають особливу роль, як другий і третій в країні за розміром активів. Менші держбанки держава не вважає довгостроковим інтересом. Питання виходу держави з капіталу цих банків буде вирішено протягом наступних двох років», – заявив Шевальов.

За його словами, держава протягом двох років виходитиме з капіталу такого роду банків і вживатиме для цього конкретних заходів. До розгляду також пропонуються варіанти повного продажу або як мінімум приватизації таких банків, в тому числі й скандально відомого «Укргазбанку».

Водночас заступник міністра не виключив й інших варіантів майбутнього держбанків. «Злиття або поглинання «Укргазбанку» – не пріоритет. Це один зі сценаріїв, але він буде розглядатися лише після результатів реалізації першого сценарію – продажу інвестору державної частки».

Дані НБУ свідчать про те, що держава в особі Міністерства фінансів України володіє 94,9409% в статутному капіталі банку. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «Укргазбанк» достроково погасив кредити рефінансування НБУ на загальну суму 1 млрд 320,9 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: