Чи зможе Жебрівський усунути «школу Шокіна» з ГПУ? Експерт

Читать на русском
Віталій Куликполітичний експерт

Жебрівський перебуває поза системою, але він є найбільш близьким до Президента й реагуватиме на будь-які прохання АП.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства, політолог Віталій Кулик, аналізуючи інформацію про те, що ГПУ може очолити чинний глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

«Жебрівський пов'язаний із близьким оточенням Президента й проблем із розумінням у них не виникне. Головне питання в тому, що він не має досвіду прокурорської роботи, хоча деякий час він був заступником генпрокурора й уявлення, як працює система, він має», – міркує Кулик.

Як вважає експерт, Жебрівський дійсно налаштований на реформування системи й може запустити процеси переорієнтації в ГПУ.

Жебрівський або Луценко: порівняння кандидатів на посаду генпрокурораСлово і Діло продовжує порівнювати політиків на підставі аналізу даних ними обіцянок. Сьогоднішні герої – Луценко, Шокін і Жебрівський.

«Саме призначення Жебрівського було б позитивно сприйнято в колах, які займаються питаннями правозахисної діяльності. При цьому, природно, що він зіткнеться з потужним опором «школи Шокіна», – констатував Кулик.

На думку фахівця, Жебрівський може зробити досить багато для того, щоб одіозних персонажів в ГПУ поменшало, але істотно змінити роботу системи, ухвалення рішень й дати очевидний позитивний результат йому буде дуже складно.

«Це можливо, лише якщо Президент матиме політичну волю й готовність до зачистки середньої ланки ГПУ», – переконаний Віталій Кулик.

Додамо, що в лютому, коли почалися розмови про можливе призначення Жебрівського, сам він заявив, що якби йому запропонували обійняти посаду генпрокурора, то він би відмовився.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: