Від депутата до міністра: як виконують свої обіцянки Кубів, Насалик, Кутовий і Семерак?

Читать на русском
Аналіз виконання обіцянок Степаном Кубівим, Тарасом Кутовим, Ігорем Насаликом та Остапом Семераком.
Кабмін Гройсмана

«Слово і Діло» продовжує знайомити читачів із тим, наскільки відповідальними є українські політики. Раніше ми розповідали про новоспечених міністрів Лілію Гриневич та Іванну Климпуш-Цинцадзе, які потрапили до Кабміну Гройсмана прямо із сесійної зали Верховної Ради.

Сьогодні ми розповімо про інших членів уряду, які ще минулого тижня були народними депутатами України.

Степан Кубів

Степан Кубів у 2014 році був головою НБУ. У VIII скликанні Верховної Ради був членом фракції «БПП» і представляв Президента в парламенті. Зараз же він обіймає посаду першого віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку та торгівлі.

На сьогоднішній день «Слово і Діло» зафіксувало 28 обіцянок Кубіва. 5 із них він не виконав.

Так, ще будучи главою Нацбанку, Кубів не впорався з обіцянками підписати меморандум про співпрацю з МВФ, стабілізувати курс гривні та внести до Ради законопроект про запровадження мораторію на валютні кредити.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів запевнив, що гривня стабілізується після отримання першого траншу кредиту МВФСказано 11 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Ще 8 обіцянок Кубіва мають статус «у процесі виконання».

Це обіцянка відкликати з ВР 178 законопроектів для інвентаризації, а також підтримувати всі ініціативи щодо відстоювання інтересів Львівської області.

Більшість обіцянок Кубіва (15 або 54%) на сьогодні є виконаними.

Серед них обіцянка про те, що Порошенко подасть до ВР законопроекти щодо безвізового режиму та обіцянка включити до порядку денного роботи ВР проект закону «Про внесення змін до Конституції України (в частині правосуддя)».

Також Кубів ще на чолі Нацбанку впорався з обіцянкою не витрачати на підтримку курсу гривні жодного долара.

Ігор Насалик

Ігор Насалик у Кабміні Гройсмана обійняв посаду міністра енергетики та вугільної промисловості України.

На його рахунку 3 актуальних обіцянки. З цієї кількості 2 Насалик уже провалив.

Насалик пообіцяв брати участь у місцевих виборах на ДонбасіСказано 22 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він не впорався з обіцянками взяти участь у місцевих виборах на Донбасі, а також про те, що на виборах мера Калуша «Українська партія» підтримає Ігоря Матвійчука.

Ще одне зобов'язання Насалика має статус «у процесі».

Це обіцянка за 5 років провести теплоізоляцію комунальних будинків у місті Калуш.

Тарас Кутовий

Нинішній міністр аграрної політики та продовольства України, а раніше нардеп-мажоритарник від округу №151 на Полтавщині Тарас Кутовий на сьогодні роздав 33 обіцянки.

Більшу частину з цієї кількості (17 або 52%) Кутовий провалив.

Це обіцянки домогтися впровадження народної законодавчої ініціативи, забезпечити безкоштовний доступ до спеціальних лікувальних закладів, а також запровадити Народне вето та Народний вотум недовіри.

9 обіцянок Кутового мають статус «у процесі виконання».

Серед них – домогтися залучення інвестицій в округ, домогтися законодавчого врегулювання діяльності газовидобувних підприємств та розробити, законодавчо закріпити й впровадити програми відродження регіону.

Виконав Кутовий на сьогодні 6 своїх обіцянок – розробляти та реалізовувати ініційовані громадами соціальні проекти, домогтися відкриття для громадян даних про доходи та витрати бюджетів усіх рівнів, домогтися економічного зростання в суспільстві та інші.

Остап Семерак

Остап Семерак – міністр екології та природних ресурсів в уряді Гройсмана. Раніше він був народним депутатом VIII скликання. Щоправда, до цього він уже пізнав м'якість міністерського крісла – в першому Кабміні Яценюка Семерак обіймав посаду міністра Кабінету міністрів.

На його рахунку на сьогодні 42 обіцянки.

Із цієї кількості Семерак провалив 11 обіцянок.

Серед них обіцянки продати автомобілі Кабінету Міністрів і про те, що відключень електроенергії в опалювальний сезон не буде.

Одна обіцянка Семерака – ініціювати додаткові виплати чорнобильцям – на сьогодні має статус «у процесі виконання».

30 обіцянок Семерака (71%) на сьогодні є виконаними.

Зокрема, обіцянка про те, що члени Кабміну літатимуть виключно рейсовими літаками економ-класу, а також обіцянки на 20% скоротити кількість центральних органів виконавчої влади та повернути «скіфське золото» в Україну.

З повним переліком обіцянок міністрів ви можете ознайомитися, клікнувши на їхні імена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: