Резніченко створює на Дніпропетровщині реєстр мобілізованих бійців АТО

Читать на русском
Першу в Україні базу даних з повною інформацією про демобілізованих воїнів створює Центр допомоги учасникам АТО та їх сім'ям при Дніпропетровській облдержадміністрації.

Першу в Україні базу даних з повною інформацією про демобілізованих військовослужбовців створює Центр допомоги учасникам АТО та їх сім'ям при Дніпропетровській облдержадміністрації.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, передає «Слово і Діло».

У базу даних буде внесена детальна інформація про кожного воїна. Також в базу внесуть інформацію про звернення бійця в Центр допомоги, де буде вказано статус його проблеми - вирішена чи ні.

«Дніпропетровщина першою створює таку базу. Вона допоможе нам не упустити жодної проблеми воїнів. Ми вносимо в базу інформацію про те, з якими питаннями звернувся боєць і які з них вже вирішені. Більше того, ми знаємо, наприклад, що воїн має право отримати пільги, навіть якщо він про них не просив. Тому можемо працювати на випередження і по-справжньому допомагати нашим захисникам», - зазначив Валентин Резніченко.

У базі даних вже є інформація про 2,4 тис. воїнів АТО. База постійно поповнюється, адже щодня до Центру допомоги звертаються від 50 до 100 демобілізованих бійців. За минулий тиждень їх було понад 200. Щоб заповнювати реєстр було зручніше, Центр підготував спеціальні анкети. Усього в Дніпропетровській області зараз 8 817 демобілізованих.

Нагадаємо, раніше губернатор Дніпропетровської області Валентин Резніченко вимагає у Міністерства охорони здоров'я й Міністерства оборони України вирішити питання з фінансуванням цивільних лікарень області, в яких проходять лікування та реабілітацію учасники антитерористичної операції та люди, що постраждали від бойових дій в Донецькій та Луганській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: