Нардеп: Нуланд озвучила ультиматум щодо Донбасу

Читать на русском
На зустрічі з представниками фракцій українського парламенту помічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що санкції проти РФ не будуть продовжені, якщо Україна не визнає особливий статус Донбасу.

Україна повинна в травні цього року законодавчо визнати «особливий статус» Донбасу, а вже в липні – провести вибори на окупованих територіях.

Лише в разі виконання цих умов Україна може розраховувати на продовження антиросійських санкцій, передала зміст розмови депутатів із помічницею держсекретаря США Вікторією Нуланд депутат від «Самопомочі» Вікторія Войціцька, що була присутня на зустрічі, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу політичної сили.

«Держдеп наполягає на тому, що Україна має внести зміни до Конституції – з «особливим статусом» для окупованих територій Донеччини та Луганщини, провести на окупованих територіях вибори найближчим часом та забезпечити амністію бойовикам. Мінські угоди необхідно імплементувати до кінця 2016 року, альтернативи їм немає. Хоча «Мінськ» і поганий, але Україна як держава на нього погодилася», – зазначила Войціцька, передаючи суть звернення Нуланд.

РФ перекидає танки на Донбас – розвідкаГоловне управління розвідки Міністерства оборони України зафіксувало в Харцизьку російські танки.

На думку представниці Держдепу, немає жодних гарантій, що проведення виборів на Донбасі стане прецедентом, завдяки якому звідти будуть виведені російські війська, а зброя насправді буде відведена.

«При чому зазначається, що ми маємо розуміти, що ніхто не відведе важке озброєння. Важке озброєння має бути «зачинене» й за його «зберіганням» має спостерігати спеціальна місія ОБСЄ. Нам кажуть, що якщо ми проведемо вибори, то це створить прецедент, коли російські війська вперше в історії добровільно залишать територію, яку вони окупували. При чому жодних гарантій, що російські війська вийдуть, немає й бути не може», – констатувала Войціцька.

Нагадаємо, 22 квітня Президент України Петро Порошенко анонсував появу озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: