Як Донбас опинився на межі прихованої капітуляції? Експерт

Читать на русском
Григорій Перепелицявійськовий експерт, конфліктолог - міжнародник

Неможливо уявити, як провести вибори на неконтрольованій території.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Інституту зовнішньої політики Григорій Перепелиця, аналізуючи ситуацію з можливим проведенням виборів на Донбасі.

«На Донбасі працюють усі інститути російської влади, Луганську область вони утримують майже на 70%. Створений центр так званого відновлення, який працює з Москви й у якому створюються органи російської державної влади. Яким чином там проводити вибори?», – наголосив Перепелиця.

Звісно, як зауважив він, вибори будуть проведені, але Росією та за їхніми законами.

«Візьмуть положення про особливий статус, а там 1-й та 2-й армійські корпуси російських сухопутних військ південного воєнного округу РФ, відповідно до Мінських угод, уже перейменовані на корпуси народної міліції. Тому вибори проведе РФ, а Україні залишається просто погодитися з їх результатами», – пояснює експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Якщо є домовленість, що вибори проводять за таким сценарієм, а Україна погоджується на умови, це прихована капітуляція для нас», – констатував Перепелиця.

Але при цьому соціальне забезпечення та присутність російських військ, утримання пенсіонерів, уся соцсфера буде за Україною згідно з тими ж Мінськими домовленостями.

«У такий спосіб буде проводитися контрибуція України як країни, що програла в цій війні», – припустив Григорій Перепелиця.

Нагадаємо, ще в 2014 році Президент України Петро Порошенко запевнив, що його мирний план буде реалізований на Донбасі, та пообіцяв, що Україна переможе в цій війні завдяки величезній підтримці народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: