Шимків про Порошенка: працювати з Президентом нелегко

Читать на русском
Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків розповів про особливості роботи з Главою держави Петром Порошенком.
Дмитро Шимків

Заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків розповів про особливості роботи з Главою держави Петром Порошенком.

Про це він повідомив у інтерв'ю «Новому времени», пише «Слово і Діло».

За його словами, працювати з Президентом «нелегко». «Іноді через різні точки зору, іноді він зайнятий іншими питаннями. Він добре розбирається багато в чому. Переконати його в деяких речах нелегко. Ви маєте дуже глибоко покопати тему, розуміти альтернативи, бути готовим до дискусії», – розповів Шимків.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Він зазначив, що Порошенко вміє чути та слухати, а також сприймає різні аргументи. Водночас пояснити, чому Президент не реагує на ту ж ситуацію навколо ГПУ (звільнення Сакварелідзе чи переслідування Каська), Шимків не зміг.

«Для мене вся ситуація, яка виникла навколо призначень і звільнень генпрокурора, – сюрреалізм, і коли я кажу «нелегко» – це всеосяжне поняття. Але я працюю зараз у команді Президента, і навіть якщо я бачу, що щось відбувається не так, то намагаюся не виносити це та повпливати на зміну рішення всередині», – сказав заступник глави АП.

Він також додав, що Президент, очевидно, в курсі всіх подій, які відбуваються, оскільки «активно читає новини, Facebook, бачить настрої».

«Я не сказав би, що він живе у вакуумі... Взагалі, з одного боку, неправильно мені давати йому оцінку. З іншого боку, є питання, з якими я не згоден. А Президент – демократ, тому він вислуховує, але не факт, що погоджується. Але він чує чужу точку зору. Якщо я з чимось не згоден, моє завдання – переконувати, намагатися впливати на його точку зору. Але Президент точно дуже глибоко розуміє питання та бере до уваги чужу думку», – резюмував Шимків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: